gaara-sama123
Moderator
Dołączył: 09 Lis 2009 Posty: 2122
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: o czym ty do mnie rozmawiasz?? Płeć:
|
Wysłany: Pią 22:18, 05 Lis 2010 Temat postu: Suimono z krewetkami |
|
|
Składniki:
4 dag suszonych alg morskich wakame
1 litr wody
1/3 łyżeczki granulowanego bulionu dashi
50 ml sake
50 ml białego wina
10 krewetek
25 fasolek szparagowych
sól olej, natka
Przygotowanie:
Algi wakame zalej wodą i podgrzewaj prawie do wrzenia. Bezpośrednio przed zagotowaniem wyjmij je z garnka i odłóż. Wywar zagotuj, dodaj dashi i sos sojowy. Gotuj przez chwilę, przypraw sake i winem. Krewetki posól, obtocz w mące kukurydzianej, bardzo delikatnie obsmaż w oleju. Zalej bulionem, dodaj fasolkę (krótko obgotowaną w osolonej wodzie) gotuj razem około minuty. Posyp listkami natki i od razu podawaj.
Mam nadzieję, że wszystko zrozumiałe.
Wszelkie informacje odnośnie tej potrawy zaczerpnięte z magazynu ''Otaku''
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez gaara-sama123 dnia Sob 20:48, 11 Gru 2010, w całości zmieniany 2 razy
|
|